Verslag en uitslag : 4e wedstrijd PKC te Noordwijk !

Vandaag, zaterdag 19 oktober, stond alweer de 4e wedstrijd van de Penn Korps Competitie op stapel. Deze wedstrijd werd gevist aan het strand van Noordwijk. De organisatie van deze 4e PKC wedstrijd was in handen van hengelsportvereniging 'De Sportvisser' uit Noordwijk. Zij hadden dus een thuiswedstrijd op dit parcours. Er werd gevist tijdens het lage water, waardoor er weliswaar minder stroming staat, maar waarbij je ook veel minder je visspullen hoeft te versjouwen tijdens de wedstrijd en dat is lekker relaxed vissen. Sowieso hoefde niemand ver te lopen want de deelnemers aan de wedstrijd werden keurig met de tractor en de platte kar weggebracht.

's Morgens om half 7 zwaaiden de deuren van het clubhuis aan de Bosweg al open en 'druppelden' de deelnemers naar binnen. Middels de routebeschrijving was dit clubhuis, (wat in de directe nabijheid van de vuurtoren en de boulevard staat), goed te vinden. Mooi als je als vereniging de beschikking hebt over een eigen clubhuis ! Sommigen deelnemers waren nog half slaperig vanwege het vroege tijdstip en de lange reis die al achter de rug was. Anderen juist vrolijk en luidruchtig omdat zij de dag ervoor al gearriveerd waren om te kunnen voorvissen en ondanks de 'sapjes' van de vorige avond toch lekker uitgerust waren. Lekker gezellig met het korps overnacht in een vakantiehuisje of in het "Oranje"- hotel ;-), de tactieken besproken en de onderlinge band verstevigt. Dat is korpsvissen in optima forma ! Of dat die "voorkennis" ook zoden aan de dijk zou zetten moest natuurlijk nog blijken... Het voorvissen van de verschillende leden van HSV de Zeebaars uit Scherpenisse was in ieder geval enorm gezellig, maar wat vuil betreft een drama! Heel veel apehaar wat het vissen bepaald niet prettig maakte. Maar de humor voerde wel de boventoon....en de mensen met de grootste en dikste duim kwamen nu bovendrijven....

 

Apehaar,en mist bij het voorvissen...

Tussen 7.00 uur en 8.30 uur was de loting door de captains waarna iedereen officieel welkom geheten werd en er nog wat mededelingen gedaan werden. Zo rond de klok van kwart voor 9 vertrok de eerste tractor al naar het parcours. 

 

                                                    Mooi breed strand  met laag water daar in Noordwijk !

Ondanks dat het de afgelopen week nog heel onstuimig weer was geweest, was daar bij aankomst niet zoveel meer van te merken. Er stond een leuke branding dus misschien waren de zeebaarsjes nog op voedsel aan het jagen. Voorgaande dagen was er veel last van wier, in de vorm van het zogenaamde apenhaar en waren ook de krabben nog super actief; zodat binnen de korste keren de haken leeg waren en er dus op een strak tijdschema gevist moest worden. Hoe zou het vandaag; op het 'moment supreme' gaan? Zouden de scharren te bereiken zijn, zitten de wijtingen onder de kust of liggen de botten op 50 cm. water te 'zonnen'? Wie zou het zeggen?

Om 10 uur klonk er het beginsignaal en vlogen de vele onderlijnen, in de meest uiteenlopende uitvoeringen, het water in. Sommigen probeerden het eerst dicht onder de kant, terwijl anderen juist alles uit de kast haalden om hun onderlijn richting de horizon te smijten.

De wind kwam uit het Zuid / Zuidwesten en had een kracht van 3 Beaufort. De temperatuur lag rond de 15 graden; niet echt koud dus. Ook het zeewater is nog zo'n 14,7 graden en dat is nog best hoog! Het zou om 11.55 uur laag water ( - 41 cm) zijn en 's middags om 16.22 uur weer hoog ( + 118cm) De golfhoogte was ca. 120 cm (open zee)

Het werd een taaie visserij. Ondanks het best lekkere weer was het sprokkelen voor een visje. Slechts mondjesmaat werd er vis het strand opgedraaid. Michel Mosselman draaide in de 2e helft van de wedstrijd een mooie grote bot boven water van 42 cm.  Tot en met de 3e wedstrijd van de PKC stond de grootste gevangen platvis op 40 cm. dus doet hij hiermee hele goede zaken!

 

Mega bot van 42 cm. voor captain Michel Mosselman. Uitstekende pieren...!

 

De vangst bestond overwegend uit schar en wijting op de afstand; en wat botten die kort onder de kant gevangen werden. 

 

 

 

Precies om 14.00 uur was het einde van deze krachtmeting en konden de spullen weer opgeruimd worden waarna men weer keurig met "het agrarische openbaar vervoer" teruggebracht werd naar het clubhuis. En daar in het clubhuis begon de spanning op te lopen. Natuurlijk weet iedereen wel ongeveer hoe er gevist is; maar de echte uitslag moet toch uitsluitsel geven! Wachten duurt lang, maar hsv "de Sportvisser" had het allemaal goed verzorgt en er was dan ook van alles te verkrijgen in de vorm van 'happies en drankies' met betaalbare prijsjes. Verder was er nog een tombola zodat sowieso niemand zonder prijs naar huis hoefde...

Team Penn Spro hadden vandaag waarschijnlijk de beste papieren....en het beste meegelezen haha

Het 1ste korps van HSV de Zeebaars uit Scherpenisse had het er best aardig vanaf gebracht. Mede door tegenvallende vangsten van andere korpsen kunnen zij nog wel enkele plaatsjes stijgen in het tussenklassement.

Het 2de korps van HSV de Zeebaars "De Hoop" deed ook goede zaken. Iedereen vis dus die hebben ook niets uit handen gegeven!

Jeromy van Houdt viste een keurige 3e plaats in het A vak met 6 vissen. Dennis van Vossen werd 6e in het B vak met 5 vissen, Bram Gunter pakte zelfs de 2e plaats in het B vak met 7 vissen en staat nu op een 10 e plaats overal! Good old Dirk Westdorp ving 5 vissen en werd heel keurig 8ste in vak C. Michel Mosselman wist met 3 vissen een 4e plaats te behalen in vak D en Martijn Westdorp pakte met 4 vissen een 6e plaats in het E vak.

De officieele uitslagen staan onder het menu uitslagen!

(Helaas waren de forellen alweer naar het noorden getrokken...)

 

                                                                                             Een prima verzorging bij hsv de Sportvisser...!

Het was weer een geslaagde wedstrijddag met een goede organisatie. Op naar de 5e en laatste wedstrijd van de PKC! Er kunnen echt nog wel de nodige veranderingen optreden....en dat houdt het tot het einde toe juist spannend!

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button